За Ayurlifegroup!

Създаване и развитие на „Аюрлайфгруп” ЕООД

  „Аюрлайфгруп” ЕООД е създадено през 2010г.  с идеята за комбиниране на знанията от западната медицина и възможностите на модерната диагностика с традициите на източната – индийската „Аюрведа”, което в превод означава „знание за живота”.

Наличието на множество, предлагани билкови продукти от различни производители, както български, така и чуждестранни към този момент естествено налага стремежът за предоставяне на българина на възможност да използва продукти, от които всеки един ще изпита реално подобрение в здравословното си състояние и ще повиши качеството си на живот.

Тази водеща идея заляга в основата на продължително проучване на производителите от Индия, които произвеждат и предлагат билкови продукти като целта е избор на този, който в най-голяма степен може да потвърди мненията за положителните ефекти на билките при третиране на различни заболявания.

Така на българския пазар влиза най-старият и най-голям в света производител на билкови продукти – Индиската компания Байдианат, Калкута като в края на 2011г. са регистрирани като „хранителна добавка” в Българска агенция по храните първите 11 продукта с марката, използвана за износ на дружеството под името „Гуудкеър” или в превод „Добра грижа”.

Една от най-уважаваните компании в Индия, Shree Baidyanath Ayurved Bhawan (p) Ltd. (Калкута), по – известна като Baidyanath, е световен лидер в областта на Аюрведата като разполага с 10 ултрамодерни производствени фабрики в различни части на страната, изградени в близост до екологично чисти източници на растителни съставки, като заводите са сертифицирани по GMP и ISO.

Производствената гама се състои от над 700 патентовани Аюрведични продукти. Байдианат има аюрведичен изследователски институт „Пандит  Рам  Даял Джоши Мемориал”, който е основан през 1971 г. в Патна. Интересното при Байдианат е че това е най – старата фирма в Индия в областта на Аюрведата, основана през 1917г. от Пандит  Рам  Даял Джоши в Калкута като идеята му е била да съчетае древната мъдрост и познание за опазване на човешкото здраве с модерните технологии и възможности.

Така те и до днес пазят древните ведически текстове върху които са изписани формулите за здравословен живот и лечение на болести. С годините успяват да утвърдят и контролират различните етапи: от посяване на семената и отглеждане на билките в собствени оранжерии и плантации, през производството на аюрведичните продукти във фабриките на Байдианат, до лечение на пациенти в собствените им над 3500 клиники, извършвано от обучени в тяхните институти по Аюрведа лекари,  като по този начин могат да покажат един завършен цикъл в областта на отношението към човека и неговото здраве.

Към настоящия момент продуктите на Байдианат са най – добрите в Света, защото представляват, комбинация от древните знания, клинични изпитания, провеждани в продължение на цялата близо 100 годишна история на фирмата, контролиран качествен GMP сертифициран цикъл на производство на продукти от екологично чисти органични и натурални билки взети директно от природата. Само и изключително продуктите на Байдианат ползват названието „Автентична Аюрведа” като запазена марка.

Нещо повече, бидейки органични Аюрведа билкови продукти и за разлика от фармацевтичните химикали, всички без изключение нямат регистрирани „странични ефекти”, а имат нещо допълнително – „странични ползи”.

Интересен пример е „Ашваганда” освен, че регенерира и ревитализира нервните клетки, успокоява ума и има адаптогенно действие страничната полза тук е премахване на желанието за пушене и оттук отказването на цигарите става естествен процес без да се налага да се употребява силата на волята. В още по-голяма степен казаното до тук важи за продуктите, които са комбинация от билки.

„Аюрлайфгруп” ЕООД е юридическо лице, създадено с идеята да предостави на българския гражданин най-добрата алтернатива на химическите препарати, която да дава достъпна възможност за поддържане на баланс в организма. Предлагането на продукти „Автентична Аюрведа”, които да са на най – високо ниво в Света,  да са достъпни за повечето българи и да са изцяло природосъобразни е в основата на усилията на всички нас. Сега възможността да се докосне до индийската мъдрост, залегнала в основата на много от древните системи за поддържане на човешкото здраве от тибетската до египетската има и всеки от нас.

В крайна сметка реализацията на идеята за пряк достъп на хората до продукти „Автентична Аюрведа” намери реален израз с отварянето на фирмен магазин „Аюрлайфгруп” на столичната улица „Кърниградска” №1, където всички продукти се предлагат на цени директно от вносител.

Огнян Методиев

Управител