продукти

За Нас

Създаване и развитие на Аюрлайфгруп ЕООД

Аюрлайфгруп ЕООД е създадено през 2010г. с идеята за комбиниране на знанията от западната медицина и възможностите на модерната диагностика, с традициите на източната – индийската Аюрведа, което в превод означава “знание за живота”.

Наличието към този момент на множество предлагани билкови продукти от различни производители, както български, така и чуждестранни, е факт, който лесно може да обърка потребителя кое е качествено и кое не. От друга страна, логичен е стремежът ни да предоставим на българина възможност да използва продукти, от които всеки ще изпита реално подобрение на здравословното си състояние и ще повиши качеството си на живот.

Тази водеща идея залегна в основата на продължително проучване на компании от Индия, които произвеждат и предлагат билкови продукти, като целта е избор на този, който в най-голяма степен може да потвърди мненията за положителните ефекти на билките при третиране на различни заболявания.

Така година по-късно, на българския пазар влезе най-старият и най-голям в света производител на билкови продукти – Индийската компания Байдианат, Калкута. В края на 2011г. регистрирахме като хранителни добавки в Българската агенция по храните първите 11 продукта. Името на марката, използвана за износ на дружеството е GOODCARE или в превод “Добра грижа”.

Това е една най-уважаваните компании в Индия, Shree Baidyanath Ayurved Bhawan (p) Ltd. (Калкута), по-известна като Baidyanath – световен лидер в областта на Аюрведата, разполагащ с 10 ултрамодерни производствени фабрики в различни части на страната, изградени в близост до екологично чисти източници на растителни съставки. Производствената гама се състои от над 700 патентовани аюрведични продукта. Заводите са сертифицирани по GMP и ISO.

Байдианат има аюрведичен изследователски институт “Пандит Рам Даял Джоши Мемориал”, който е основан през 1971 г. в Патна. Интересното при Байдианат е, че това е най-старата фирма в Индия в областта на Аюрведата, основана през 1917г. от Пандит Рам Даял Джоши в Калкута, като идеята му е била да съчетае древната мъдрост и познание за опазване на човешкото здраве, с модерните технологии и възможности. Така те и до днес пазят древните ведически текстове, върху които са изписани формулите за здравословен живот и лечение на болести. С годините успяват да утвърдят и контролират различните етапи – от посяване на семената и отглеждане на билките в собствени оранжерии и плантации, през производството на аюрведичните продукти във фабриките на Байдианат, до лечение на пациенти в собствените им над 3500 клиники, извършвано от обучени в тяхните институти по Аюрведа лекари. По този начин могат да покажат един завършен цикъл в областта на отношението към човека и неговото здраве.

Към настоящия момент, продуктите на Байдианат са най-добрите в света, защото представляват комбинация от древните знания, клинични изпитвания, провеждани в продължение на цялата близо 100 годишна история на фирмата. Контролът се осъществява от GMP-сертифициран цикъл на производство на продукти от екологично чисти билки, взети директно от природата. Само и изключително продуктите на Байдианат ползват названието “Автентична Аюрведа” като запазена марка.

Нещо повече, бидейки органични Аюрведа билкови продукти, за разлика от лекарствата на фармацевтичната промишленост, при всички без изключение, липсват регистрирани “странични ефекти”, а напротив – имат нещо допълнително, наречено “странични ползи”.

Интересен пример е Ашваганда. Освен, че регенерира и ревитализира нервните клетки, успокоява ума и има адаптогенно действие. Страничната полза е премахване на желанието за пушене и оттук отказването на цигарите става естествен процес, без да се налага да се употребява силата на волята. В още по-голяма степен, казаното дотук важи за продуктите, които са комбинация от билки.

АЮРЛАЙФГРУП ЕООД е юридическо лице, създадено с идеята да предостави на българския гражданин най-добрата алтернатива на фармацевтичните препарати, давайки достъпна възможност за поддържане на баланс в организма. Предлагането на продукти “Автентична Аюрведа”, които да са на най-високо ниво, да са достъпни за повечето българи и да са изцяло природосъобразни, е в основата на усилията на всички нас. Така имаме възможността да се докоснем до индийската мъдрост, залегнала в основата на много от древните системи за поддържане на човешкото здраве – от тибетска до египетска.

Ние притежаваме сертификат за качество – GMP

В крайна сметка, реализацията на идеята за пряк достъп на хората до продукти “Автентична Аюрведа”, намери реален израз с отварянето на фирмен магазин Аюрлайфгруп на столичната улица Княз Борис I №96, където всички продукти се предлагат на цени директно от вносител.

Сертификат за качество – GMP
Огнян Методиев Управител
Сертификат за качество – GMP