продукти

Автентична Аюрведа

Науката за живота (Аюр-веда) е древна индийска система за природна и холистична медицина. Корените ѝ се крият над 6000 години назад във времето, а първите древни текстове, съхранили рецепти и принципи за лечение, са на повече от 5000 години.

За разлика от официалната медицина, Аюрведа ни учи как да предотвратяваме развитието на заболяванията, как да премахнем причината за появата им, как да синхронизираме тялото си с околната среда, за да е в хармония със заобикалящия ни свят.

    Според древните текстове (Аюрведа са Чарака Самхита, Сушрута Самхита, Ащанга Хрудая), всичко около нас е изградено от пет елемента – земя, вода, въздух, огън, пространство. Различните хора се влияят по различен начин от тях, което определя и трите основни типа конституции, наречени още доши:

  • Вата доша, в която доминират елементите въздух и пространство;
  • Пита доша, в която доминира елементът огън;
  • Капа доша, в която доминират елементите земя и вода.

Дошата е комплексен поглед върху тялото, а не само върху формата му. Тя включва темперамент, емоции, хранене, сън, издръжливост, физиология, т.е. излиза извън чисто физическото ни съществуване.

Според Аюрведа, боледуването означава, че има дисбаланс в нашите доши; ето защо основна цел в терапията е да върнем изгубения баланс, а оттам да излекуваме и тялото.

Има много и разнообразни аюрведични методи и лекарства, които през годините са доказали предимствата си. Отделно, интернет изобилства от какви ли не курсове, литература, рецепти, производители, шишенца с неясно съдържание… трудно е да се ориентира човек, който тепърва би искал да заложи на тази алтернатива на официалната медицина. Затова нашият съвет е да заложите на най-стария и голям в света производител на аюрведични лекарства – индийската фирма Baidyanath. Няколко поколения учените на компанията събират, анализират и възпроизвеждат изцяло по оригиналните рецепти скритото в древните текстове. Комбинирано със съвременни производствени мощности и строг контрол върху отглеждането на лечебните растения, това води до появата на десетки лекарства за лечението на голям кръг заболявания.

Възможността на Аюрведа терапията да се комбинира с официалната медицина е още едно предимство! Дава възможност на пациент и лекар да извлекат ползите и от двете школи, за да постигнат крайната цел – достигане до състояние на здраве.

Живейте пълноценно, грижете се за себе си и хората около вас, обичайте се… и нека Здравето бъде с нас!

направете си доша тест

📢❗🚨 ИМУН ГАРД - сега с 20% по-ниска цена!

X

📢❗🚨 ИМУН ГАРД - сега с 20% по-ниска цена!

X